"Cap explicació, excepte l'experiència directa, mostra el que vol dir “estar decidit”. Per expressar-ho en paraules hem de recórrer a innombrables associacions d'idees, a exemples, a la construcció de situacions artificials. No obstant això, cadascun de nosaltres creu saber molt bé el que indica l'expressió “estar decidit”." (Eugenio Barba)

EXERCICIS ACTORALES PER MILLORAR LA COHESIÓ EN GRUPS
DE TREBALL

El Building Team o construcció de grups ha estat una de les majors preocupacions de la psicologia social en els últims temps. Es tracta de construir grups de treball que actuïn de manera harmònica i efectiva a l'hora d'aconseguir els seus objectius. Podem preparar un grup de persones per enfrontar-se reeixidament a una situació? Un grup de treball tindrà més probabilitats d'èxit com més gran qualitat tinguin les interaccions entre els seus membres, com més fluïda sigui la seva comunicació.

Si bé al món de l'empresa aquesta recerca és relativament recent, al món del teatre té segles d'història. Aquesta va ser una de les grans preocupacions de tots els grans mestres d'aquest art que ens van llegar una infinitat d'exercicis d'escolta, confiança, atenció, ritme i improvisació, dirigits a millorar aquest tipus de qüestions en les seves pròpies companyies. Gràcies a la meva experiència i formació com a actor i psicòleg he tingut accés a tots ells i he pogut seleccionar una bateria d'exercicis senzills, aplicables a qualsevol grup de treball. 

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Google+ Social Icon